woensdag 30 november 2011

Dag 14 Op weg naar Ridderkerk…..

Schijnt toch weer de zon dus een laatste ochtendsprong in het zwembad. Ik zag wel voor het eerst het dak van het gaas vol met regen liggen, heel bijzonder om te zien, zal straks als de zon goed warm wordt wel weer gewoon zijn….

IMG_1622

En dan ontbijtje, laatste restje kaas op de broodjes. En in welke villa of appartement waar dan ook in het buitenland ligt er zelfs een KAASSCHAAF in de la ? Nou hier dus wel en met mooi delftsblauw handvat. De eitjes met spek hebben we ook op gekregen, je weet maar nooit wat je in het vliegtuig krijgt voorgeschoteld. Misschien wel kip of pasta….. Veel spullen over hadden we niet, een 2 literfles pepsi cola, want die was in de reclame, 2e gratis. Wat boter, sla en de flesjes mayonaise, ketchup en Jack Daniel. De container gisteravond keurig aan de stoeprand gezet en straks eens kijken of hij leeg is. En geen briefje dit keer erbij. Nou ik heb gelijk gekeken en hij is leeg en geen strafbriefje dit keer en keurig naast de blauwe container gezet. Pfft, ook weer gelukt. De bedden zijn afgehaald en de wasmachine en droger doet zijn werk vandaag weer. De vaatwasser staat aan en de laatste vuile was zullen we met het luxe afwasborsteltje doen.

IMG_1623

Een schuursponsje met een handvat die je vult met afwasmiddel en een drukknopje erop voor als je wat wasmiddel wilt gebruiken. Ik heb overal in Walmart en Publix gekeken, maar nergens te vinden…. Superhandig vind ik dat…. De koffers zijn bijna gepakt, ik wil nog even in en bij het zwembad liggen tot een uur of twee, dan even gedag zeggen bij de Teletons en wie weet moeten we dan weer wachten…wachten   wachten…. Aan die woordjes heb ik echt niet meer gedacht deze weken, wat hebben we ons hier THUIS gevoeld.

IMG_1621

Dit welkom bordje is toch hartstikke leuk iedere keer te zien als je de deur open doet. Je lacht net zo hard als dat popje als je de villa binnenstapt. De was is klaar, vloertje schoon en alleen de vaatwasser draait nog. Nou ja, dat is dan ook het enige. Het logboek is ook ingevuld, de 7 zonnen schijnen weer, maar ja we moeten, dus gaan we maar, nog EEN keer naar Kroki gezocht ,maar nee hoor. Er waren wel prachtige vogels te zien… Maar kroki, nee.

IMG_1626 IMG_1632

UUUUUh, de weegschaal hebben we weer geprobeerd, maar volgens mij…….. geeft hij niet zo goed aan. Het leven is veeeeeeeeeeeeel zwaarder in Orlando dan hij echt aangeeft. Dus we zeggen maar niets, maar het leven is GOED in Orlando dat is zeker
De deur op slot en sleutel in  het sleutelkastje.

IMG_1628

Dag prachtige villa

IMG_1630

Op weg naar nog EEN keer naar Cane island. Wat gedronken en hartverwarmend afscheid genomen en uitgezwaaid. Zo, die zien we nooit meer…….terug ! Nee hoor, we hebben het hartstikke leuk met elkaar gehad en houden zeker contact. Ze zijn altijd welkom bij ons. Mede door de Teletons heb ik bijna 2 weken niet aan alle ellende die ik nog voor me heb gedacht en zijn de dagen omgevlogen. We zijn echt tot de hoek toe uitgezwaaid en jaja van breed lachend, toch langzaamaan wat triester kijkend he. Aaaaaaaaaaaah tot snel hoor.

IMG_1637 IMG_1639 

Maar JULLIE hebben nog een week, heerlijk nog even genieten.
                                                  
IMG_1640IMG_1641

Nog even terugdenkend aan de heenreis, reden we in half uurtje via de tolwegen naar terminal B, naar Dollar voor de return van de auto en met de lift en nog eens de lift naar de incheckbalie. Nou ja een Nederlands sprekende stewardess stond klaar om ons te helpen. Nou ja zeg, precies 50 pound woog de koffer. Goed gedaan Ruud

IMG_1642 

En we staan als eerste op de lijst voor de business class, maar ja, er kan altijd nog iemand op laatste moment mee willen dus bij het instappen horen we of we wel of niet eerste class zitten. ALS WE ER MAAR KOMEN. Tja en toen even via de McDonald voor de frietjes voor mij….en met de monorail

IMG_1645                                                        IMG_1646                                       

En toen naar de security. We waren er klaar voor, erger dan de heenreis kon toch niet ? Nee dus, binnen no time stonden we elkaar verbaasd aan te kijken. Hè ? Geen rood lampje, geen dames of heren die ons wilden betasten. Nee, gewoon doorlopen. Vlug de lounge in en aan de champagne. O zo….. En de hapjes zijn prima, toastjes met lekker sausje, wat luxe nootjes en kaas en rauwkost. Kon minder natuurlijk.

Rond half 5 dachten we naar de gate te gaan, maar helaas………… Het ON TIME bordje is veranderd in  GATE 77. Nee he ? Nee hoor, we liepen om kwart voor 5 richting gate en…. hoor ik toch ineens mijn naam omroepen… Mrs van Boxtel… Haaaaaaaaaaaha, ik mocht upgrade naar business class. Nee, Ruud niet, maar dat gaat natuurlijk niet dus na wat heen en weer gepraat in mijn school Engels mocht Ruud toch ook (hij stond als 2e op de lijst, was alleen nog niet omgeroepen). Alleen geen plek naast elkaar, oeps…. moet ik vreemde man in de hand gaan knijpen bij stijgen en dalen. Dat varkentje kon ik ook wel wassen en met brede grijns vroeg ik de man die naast Ruud zou zitten of hij op de 1e rij voor het raampje wilde zitten op  mijn plek, zodat ik naast mijn husband kon zitten….. Brede grijns terug. Of course, no problem. Kijk….het blijft goed gaan allemaal…..

Op Memphis ging het ook van leien dakje. Kwamen aan op gate 34 en moesten naar gate 43, dus 5 gates (4 links, 4 rechts) verder. Achteraan in het midden zat die gate en dus zaten we binnen 10min. bij de gate. Tja, de lounge was bij gate 1 dus geen tijd om daar helemaal heen te lopen. Er stonden bij die gate wel 10 security mensen om tassen ed te controleren maar ook hier mochten we zo doorlopen het vliegtuig in. We zaten weer op perfecte plaatsen; de nieuwe Economy Comfort van Delta, en keuze tussen….. ja hoor kip of pasta. Dan kies ik toch liever voor frietjes of frietjes….. En ook al heb ik slaappilletje ingenomen, de 2 uurtjes die ik gedommeld heb was het resultaat. Meer niet, maar ja vanavond vroeg naar bed.

Onze koffers waren er al voor wij zelf goed en wel door de paspoortcontrole waren en er stond niemand, zo stil. Ook gewoon met koffers door de controle en dan komt er echt een klein minpuntje van de reis. De shuttle naar van der Valk was net weg dus moesten we 40 minuten wachten. Nou ja, met een lekker kopje koffie was dat geen probleem. Thuis eerst op de fiets naar moeders en toen koffers uitgepakt. Einde van een heerlijke Orlando reis, waar we nog vaak over zullen napraten. Nu nog weekje het blog van Teleton volgen, ook leuk, beetje afkicken op die manier. Tja, en wanneer er een volgende reis staat gepland ? Nog niet ……

Bedankt voor alle leuke, lieve reacties. Ik maak de blog voor mezelf maar natuurlijk OOK beetje voor mijn volgers. Groetjes en liefs  (O)ma AGNES

13 opmerkingen:

Ingrid en Michael zei

Welkom thuis na een heerlijke en zonnige vakantie. Wat een fijne terugreis, mag ook wel na zo'n heenreis! Leuke ontmoeting gehad in Orlando en nog even een weekje meegenieten met hen. Het was weer fijn meelezen.
Voor de komende tijd: heel veel sterkte. Wij denken aan je/jullie.

Anita zei

Welkom thuis en sterkte met het koudere weer en de jetlag. Wat een leuke zonnige vakantie hebben jullie gehad en wat gezellig dat Ton en Lidy jullie overal mee naar toe namen en gezellig samen eten.
Het was leuk om jullie verhalen te lezen en ook fijn dat de terugreis zonder problemen verliep.
Heel veel sterkte de komende tijd, maar dit kunnen ze jullie alvast niet meer afnemen.
Groetjes
Anita

Pieter en Petra zei

Welcome Home !!

Jullie hebben echt een top-vakantie gehad in The Sunshine State met bijna constant de zeven zonnen :-)

Leuk dat jullie veel dagen hebben doorgebracht met Teleton & Telelidy, wat is dat een gezellig stel he, wij hebben ze op Cane Island een paar keer ontmoet en ze zij vorig jaar ook nog even bij ons thuis op de koffie geweest.

Wij hebben genoten van de blog, die van jou is nu al helemaal af, wij zijn al 2 maanden terug uit Orlando en de blog is nog steeds 'under construction'....

Ook wij wensen jullie veel sterkte de komende tijd, en zoals Anita ook al zegt, de mooie trip kunnen ze je niet meer afnemen.

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

2theusa/Christa zei

Welkom terug in NL, wat hebben jullie het heerlijk gehad, echt er even tussen uit. We hebben op afstand met jullie meegenoten, de enthousiaste verhalen de leuke foto's en de ontstane vriendschap. Mooie herinneringen om op terug te kijken in moeilijkere tijden.
Veel stekte toegewenst en hartelijke groet,
Christa

Aggie zei

Jullie zijn weer thuis, gelukkig ging de terugreis prima!!
Het was fijn om met jullie mee te mogen lezen, bedankt hiervoor!!

Veel sterkte de komende tijd!

Groetjes van Aggie

Nancy zei

Welkom thuis en gelukkig een terugreis zonder al te veel obstakels.

Nu lekker genieten van alle kinderen en klein-kinderen.

Alvast veel sterkte voor de komende tijd!!

Groetjes Nancy

Teleton zei

Kijk voor zo'n terugreis zou ik ook tekenen. Maar nu even niet....

wij lazen altijd al met plezier over jullie avonturen tijdens jullie reizen. Nu hebben we jullie ook ontmoet en daar hebben we geen spijt van! Sjonge, jonge wat kan jij frietjes eten.....;-)

En nu weer terug thuis. Met alle leuke, fijne, gezellige maar ook helaas wat minder leuke dingen. Een ding is zeker: niemand pakt jullie de vakantiepret van twee weekjes luxe en lachen meer af. En ons ook niet!

Cindy zei

Welkom thuis ! Ik ken jullie wel niet (alleen van het Florida Forum, daar jullie topic gezien) maar ik heb genoten van jullie verslagje elke keer, fijn dat jullie ook zo'n plezier hebben gehad met de Teletons, hun reisverslag lees ik ook altijd met een glimlach.

Remco zei

Hallo Agnes en Ruud,

Tja, het is weer even wennen hier in ons koude kikkerlandje, terug in de realiteit :-(
Maar gelukkig kunnen jullie terugkijken op een mooie tijd samen, en niet te vergeten met Ton en Lidy, wat een superstel is dat!!
Enne, jullie hadden de laatste dag gewoon achterover kunnen gaan zitten om na te genieten van de mooie momenten daar! Wassen en schoonmaken doet de 'schoonmaakster'... jullie hebben vakantie!! Sterkte de komende tijd, we houden contact!
Groetjes, Remco en Inge

Ronald / Jarjarbinks zei

Heb jullie met veel plezier gevolgd. Normaal volgen we altijd Mattrob, maar nu de ouders. Een heel leuk verhaal en ja als je Teleton daar ook hebt voor begeleiding mis je echt niets. Eem mooie (misschien te korte) reis.

Bedankt voor het meelezen.

Gegroet,
Ronald (forum jarjarbinks).

Twinmom1995 zei

Gelukkig is de terug reis een stuk beter verlopen dan de heenreis.
Helaas is het wel snel voorbij gegaan maar hebben jullie hebben in ieder geval genoten.
Het was leuk om met jullie mee te lezen, bedankt hiervoor.
Sterkte de komende tijd.

Pixie zei

Ook wij zijn volgers van de blogs van 'mattrob' en via zijn facebook de link van jullie trip gevonden.

Heerlijk om jullie Orlando-avonturen te lezen. Bedankt daarvoor!

En voor de komende tijd...heel veel sterkte!

groet,
Silvia

Karla zei

Hallo, bedankt voor het meelezen het was erg leuk. En sterkte voor de komende tijd, een beetje laat maar wij zitten nu nog in de USA dus weinig tijd om te lezen.