donderdag 24 november 2011

Dag 9 Thanksgiving !

Maar eerst nog even een slot van gisteravond…. Ik ging nog even na het eten de tuin in en voelde aan het water van het zwembad. Tjonge jonge, dat vroeg naar NU een plons en niet om tot de andere dag te wachten…. Ruud zei, je lijk wel gek. OK, dan maar gek, maar die genoot wel in het donker, eind november,
in het buitenbad, in Orlando in 26 graden, van een paar baantjes zwemmen. O ZO ! Dat kan niemand me meer afnemen. Daarna met een lekker wijntje op de bank met een boek, hoe simpel kan geluk soms zijn.

Maar vandaag Thanksgiving. We hebben de ochtend ter vrije besteding. Pas 13:30 bij Cane Island afgesproken, dus 's morgens eerst het zwembad in. Er lagen vandaag allemaal bruine zaadjes, heel klein want ze zijn door het gaas gevallen in en naast het zwembad. Gisteren al een beetje, nu is de boom vlg mij leeg en lag alles hier. Maar het water was van heerlijke temperatuur, dus gewoon lekker gezwommen en daarna  afdouchen. Toevallig kwam de meneer om het zwembad met de nodige flesjes om het zwembad te ontsmetten en  hij zei: NEVER SEEN BEFORE ! Hij is zeker een uur bezig geweest, dus weer allemaal schoon. Aardige man, vertelde natuurlijk over Kroki. Dat hij zelfs het hondje van de buren heeft opgegeten en daar staat nu een bosje(plant) met bloemen ter nagedachtenis. Wanneer dat is gebeurd en OF het echt zo is ? Ook Ruud is het zwembad weer in geweest en tot half 1 heb ik er meer in dan naast gelegen. Heerlijk.
Maar ja, de was was schoon en droog dus er moest echt even gestreken worden.

IMG_1428

Beddengoed er schoon weer op, dus vanavond lekker schoon bedje. Rond 13uur vertrokken met een  briefje van de container met boete ? Dat geven we Teleton in handen, die spreekt de taal beter dan ik en bij het glaasje prik hebben we gelijk wat te vertellen. Het weer is super, en rond 14uur op weg naar

 IMG_1430 IMG_1432

Tja waar dromen uitkomen, ik hoop het maar, in ieder geval via een illegale parkeerplaats bij Epcot naar de monorail, nadat onze tassen weer gecontroleerd werden. Waarop ? Geen idee, messen mogen dus mee. Toen met de boot en tenslotte weer met een klein bootje eerst naar het mooiste en grootste hotel Grand Floridian. Daar zijn Robert-Jan en Yvon getrouwd en we wilden wel eens dat trouwkapelletje zien.

IMG_1433

En zo zien we Ton heel veel, MET camera.

IMG_1434

Eerst buiten wat rondgelopen bij de zwembaden, en rustig gezeten

IMG_1437

En binnen naar het prachtige gingerbreadhuisje gekeken. ERG LEUK ! Van lekkere koek en ik weet wat jij gaat schrijven Ton, haha.

IMG_1442 IMG_1440 IMG_1447

Maar de kerstversieringen zijn ook weer zo vreselijk mooi. Wij moesten samen even voor de kerstboom gaan staan voor de foto…….. Grapje!!!!!!!!!!!!

IMG_1444

Voorkantje genoeg gezien toch ? Tja…….. en toen zagen we het trouwkapelletje aangegeven. Daar wilden we toch ook even heen. Er was geen trouwerij maar….. de deuren waren open en Ruud stapt naar binnen.
IMG_1452 IMG_1450

Tja, dit wc bordje is dus ook een heel speciale. Ook de bride-room gezien en waar buiten de trouwfoto’s zijn gemaakt. Tja  kunnen wij zelf ook maken.

IMG_1456 IMG_1455 IMG_1457 IMG_1462

Achter langs gelopen naar het volgende hotel en daar weer met de monorail, waar een leuke man een foto van ons viertjes wilde maken. Doet het altijd

 IMG_1466

goed natuurlijk en na nog een overstap op de volgende monorail terug naar onze auto. De vlag van sint en piet hangt uit, dus snel herkenbaar. Rond 18uur zaten we bij TGI aan tafel. Gezellig uit eten dus en mmmm het was erg lekker. De mannen de baby spare ribs en Lidy zalm en ik de sirloin steak.

IMG_1479

IMG_1485

TOETJE ERNA ! Daar zal Teleton genoeg over te vertellen hebben, en rond half 9 waren wij weer thuis. Heerlijke dag gehad. Morgen black Friday. Hebben we ook zin in…..De dagen vliegen voorbij….nog maar 4 dagen……

8 opmerkingen:

2theusa/Christa zei

Zo te lezen hebben jullie weer een heerlijke dag met een hoop gezelligheid gehad.
We zijn benieuwd naar het Toetje, want ook teleton houdt het nog even voor zich...

Remco zei

Goedemorgen..
Wat het zwemmen in het donker betreft: naast de schuifpui zit een schakelaar om het zwembad 's avonds te verlichten, tussen TV en schuifpui, wellicht net achter de gordijnen. En het hondje van de buren, tja werkelijk waar, in september 2009 is hij door een Alligator (2 mtr) gegrepen en hij heeft het niet overleefd, niet opgegeten want hij was 'te groot'(Maltezer) maar gepakt, heen en weer geschut, nekje gebroken.... Alligator is uit water gehaald en hebben deze in een pick-up met ijs gegooid om te koelen, wordt hij rustig, en bij een 'tasjesleverancier' gebracht. Zo gaat dat met Alligators die mens of dier aanvallen, die gaan naar Gucci...Daarom is dat spul ook zo duur, het is natuurlijk niet elke dag raak, om maar even in de voetsporen van Teleton te blijven :-) De Maltezer ligt t/o het zwembad van de buren tussen die boompjes, daar staat ook een wit kruisje. Maar vooral de buurman heeft daar schuld aan hoor, wie laat zijn Maltezer nu steeds de vijver leegdrinken terwijl je weet dat er een Alligator in zit. Tegenwoordig zitten er alleen kleintjes in en die zijn bang voor je. Ik loop elke dag een rondje om het meertje als ik er ben, en ze gaan als ze op de kant liggen meteen water het in. maar er zit ook een mooie Turtlle in het meertje... loop er eens om heen! Echt leuk! Mijn favoriete loopje elke dag! Veel plezier verder! TGI (black) Friday!

MattRob zei

Wat een prachtige dag weer. En wat een verschrikkelijk mooi hotel is dat Grand Floridian toch ;-) !

En dat jullie gewoon overal naar binnen konden in die trouwkapel ! Wat een tactische plaats he, met prachtig uitzicht op het kasteel. De plekjes daar herken ik natuurlijk hartstikke goed. Behalve de brides room, daar mocht ik natuurlijk niet komen !! Erg leuk weer terug te zien. En wat een prachtige stralende dag weer, wat een heerlijkheid !!

Sonja zei

Wat een heerlijke dag vol gezelligheid en gekkigheid. Geniet van de zonneschijn, het gezelschap en van elkaar. Ben benieuwd of jullie in de black friday gekte iets kunnen scoren.

pumi1000 zei

Jullie hebben een leuke tijd daar. Leuk om zo Ton en Lidy te ontmoeten. Moet wel speciaal geweest zijn om de wedding chapel te zien. Zeer mooi resort.

Marjolein zei

Nou klinkt weer allemaal goed!
Leuk dat jullie met de fam Teleton op stap gaan,lijkt me erg gezellig!
Nog ff lekker genieten en nog even niet aan huis denken hoor,pas op,jullie hebben tenslotte nog 4 Dagen!!
Groetjes,Marjolein

Aggie zei

Wat een heerlijk ontspannende vakantie maken jullie ervan, heerlijk gewoon!!! Daar staat het ultieme genieten dan ook voor, ga daar vooral nog een paar daagjes mee door.

Have Fun!!
Aggie

Teleton zei

Ik mocht pas op zwarte vrijdag tegen zes uur 's avonds meelezen van meneer Blogger.....

Dacht al dat er wat voor me werd achtergehouden. Maar alleen het toetje was nog verborgen. Komt in orde, lezers van Agnes' blog!