donderdag 17 november 2011

2e dag en NOG niet in Orlando

Ik weet niet of Teleton van deze dag iets smeuïgs kan brouwen voor de weblog van ons, ik nog niet.
Iedereen denkt natuurlijk, die ouwetjes zitten lekker in het vliegtuig van Parijs naar Orlando. MOOI NIET DUS.
WIJ ZITTEN NOG LEKKER SAAMPIES IN HET ROMANTISCHE PARIJS.

Wat is er allemaal gebeurd vandaag. Vlg schema kwam vanochtend het busje voorrijden bij van der Valk om 8uur op weg naar vertrekhal. Tot zover ging alles goed….jaja en verder dus niets meer. Robert-Jan belde ons al dat hij bericht had ontvangen dat we 5 kwartier vertraging hadden en dus mogelijk de overstap naar Orlando zouden missen. Dus dan maar in de rij voor overboeken, maar daar stonden er al honderden. Bij het inchecken zeiden ze, nou bij ons is niets bekend, gewoon op tijd hoor, dus hup naar de lounge en heerlijk ontbijtje met CHAMPAGNE.

                                 IMG_1270                         IMG_1272

Maar ja, toen begon het, uuh hoe heet dat woordje ook al weer, WACHTEN. Of was het wachten of gewoon wachten ? De lunch was ook heerlijk, broodjes met champignonsoep en champagne, of had ik die al genoemd haha. Tot 4 keer toe werd de vlucht aangepast naar een LATER tijdstip en zelfs toen we in het vliegtuig zaten, op geweldige plekken die Robert-Jan geregeld had, waar onze beentjes te kort voor waren ….

IMG_1276

moesten we wachten op bagage die er nog niet was. Om kwart voor 2 de lucht in en half 3 waren we er. Met een remoefening erbij. We schrokken ons dood, maar gelijk zei purser, dit was een oefening, zo belangrijk is het dus om vast te zitten en let vooral er op als U de bagage wilt pakken. Mijn hart maakte overuren. En toen waren we dus in Parijs, en nu nog steeds. De uren die we vanmiddag op het vliegveld de Gaulle hebben gelopen, leek wel een Nijmegen vierdaagse. En oh wat zijn ze allemaal vriendelijk. Yes yes, oui oui.

We moesten ons melden bij Air France balie, daar stond een rijTJE maar allemaal omboeken en toen kwam er een 2e persoon bij, nou dan gaat het sneller zou je zeggen. De rij splitste zich in tweeën, helaas, toen de eerste die er zat klaar was zei ze vriendelijk…. au revoir en wees naar andere raampje. Terug naar af. Bijna een uur (ik durf het woord bijna niet meer te zeggen) wachten waren we aan de beurt. Tja, take a lot of time… Vandaag en morgen GEEN vlucht meer naar Orlando maar hij ging zijn best doen, wachten……wachten….en ja hoor, morgen vlucht naar Miami en dan weer, uuuuh ja, wachten en door naar Orlando. OOOOh wat waren we blij.

Toen alles geregeld om te slapen, prima dus maar ja….. we moesten weer terug door de douane om de koffers te halen, nou dat was ook een belevenis op zich. Met een kaart met nummer erop word je naar een telefoon bij een deur gestuurd, dat nummer moet je draaien en dan opent, sesam, de deur en sta je bij 3 wild uitziende  douanemannen. Die vroegen van alles, ons engels is niet van topkwaliteit, maar goed, we kwamen er vriendelijk lachend  uit en moesten straight on en daar was de bagage. Jaja, nee dus. Die moest nog komen dus ja echt waar …. wachten…wachten …wachten.

                                                                 IMG_1278 

Het allerergste kwam toen, ook omdat je het beetje zat wordt en moe wordt, want na half uurtje kwamen de koffers en moesten we alleen nog maar naar de shuttlebus van het hotel zien te komen. LEEK zo simpel, maar echt tot bijna huilens toe hebben we minimaal 5 kwartier met koffers gelopen, straight on to the busstation. Take pink lift to level 5 en dan heb je daar de shuttle bus. Hoe simpel gezegd…….zelfs opgeschreven door iemand en NOG niet gevonden. Gelukkig waren er diverse 'informations' en de laatste zei ooooh uuuuuh WAIT a moment and I bring you, nog nooit was wachten zo fijn.
                                  
                                                         IMG_1280 IMG_1281
                                                                                          IMG_1282                                

En nu zitten we dan toch op onze hotelkamer; ik met lekker glaasje port. We gaan om 7uur voor het (gratis!!!) diner naar beneden en lekker bijtijds naar bed. Morgen weer 8uur de shuttle naar het vliegveld. We blijven optimistisch, morgen dus pas in Orlando, een wc rol minder nodig Teleton ! Het eten was lekker. Aan een grote ronde tafel meer mede lotgenoten die morgen pas verder vliegen. Heerlijk voorafje met geitenkaas, hoofdgerecht rijst met visschoteltje en als toetje chocoladetaart met gele room en lekker beaujolais primeur erbij. Heel gezellig zitten kletsen.
IMG_1284 IMG_1285 IMG_1287 IMG_1288

En op de kamer lekker kopje koffie. Morgen 7uur opstaan, lekker ontbijtje (hopen we) en dan op naar Orlando !

10 opmerkingen:

Marjolein zei

Jeetje Agnes,dat valt even tegen,ik kan me je gevoel wel voorstellen,we hebben ook zo gestaan,alleen dan aan de andere kant van de plas.
Ik hoop dat het morgen soepeler mag gaan!!
Gr,lein

Twinmom1995 zei

Wat is dat balen zeg.
Daar reken je toch echt niet op.
Hopelijk komt het morgen goed.
Sterkte morgen.

cloggie68 zei

Dat is geen leuk begin! Hopelijk wordt de reis morgen vlekkeloos vervolgd!

Teleton zei

Na een slechte generale repetitie volgt altijd een schitterende premiere!

2theusa/Christa zei

Dat is balen, zeg, we duimen dat het morgen probleemloos verloopt, dat hebben jullie wel verdiend!

derrobbie zei

Dat is knap vervelend zeg allemaal, maar we gaan ervan uit dat het morgen allemaal goed komt en jullie dan (eindelijk) naar orlando kunnen :-).

Groeten Robert en Angelique

Nancy zei

Jeetje wat een verhaal zeg, kan me voorstelen dat het huilen nader dan het lachen staat!! Het etentje maakt veel goed, op naar Orlando nu,

Groetjes Nancy

Marja zei

Het is mooi weer om te vliegen goede reis. Liefs Mar.

Reny zei

Oh wat erg !!!!

Hopelijk gaat de vlucht morgen zonder problemen en zijn jullie dit extra "avontuur" snel vergeten.

Sweet dreams !

Reny (AA forum)

thea zei

En....?????Al in de buurt van Amerika??/