dinsdag 22 november 2011

Dag 6 Dagje Magic Kingdom

 IMG_1381

Nou ja, zeg maar gerust een DAG Magic Kingdom. Want na een heerlijke nachtrust tot half 7 vandaag al, zijn we op ons gemakkie na de wasbeurt van zowel onszelf als de vuile was (die we niet buiten hangen) rond 9uur weggereden naar ons afspraakje en vervolgens met zijn vieren naar Magic Kingdom. Ach wie niet doet als kinderen…………..

We stonden lekker vooraan, ook een geluk, en zijn we eerst met treintje van het parkeerterrein naar de boot  gebracht. De parkeerplaats is zo immens groot dat we snel van Lidy een briefje kregen met de naam en nummer van de plaats waar auto staat. Handig ;-) ! Vervolgens zijn we naar de overkant gevaren en daar  moesten wij nog een dagkaartje kopen. De moderne techniek stond klaar om ons weer te helpen om snel binnen te komen. Ok, wel met hulp, maar wie weet kunnen we het volgende keer zelf.

IMG_1344                           IMG_1380

en toen stonden we zomaar binnen het uur in het park

                                          IMG_1343

En de boottocht was ook erg leuk, stralende toeten van alle mensen die er zin in hadden. Robert-Jan zie je HET kapelletje ?

IMG_1345                                                                   IMG_1346

Er was al een parade, jaja een kleine, maar wie het kleine niet eert…………….en kijk vooral maar eens naar de blauwe lucht. Heerlijk om ervaren medebezoekers bij je te hebben, hoppa recht op ons doel af, een Fastpass voor Pooh beer, en eentje daarna voor Peter Pan, waar de machine kaartjes bleef geven dus met 1 kaartje had ik 6 Fastpassen. Die kwamen vast wel op en geen rij voor de 3d film waar we genoten hebben en geen rij bij de berenshow haha, heerlijke stopplaats ipv plaspauze, de show van de beren. The country Bear Jamboree. Je moet maar weten waar het is.  

IMG_1348                                             IMG_1352                                               

Waar ik me ook over verbaasde, waren de vogels in het park, witte reigers en imbussen ? Bij elkaar, prachtig. In korte tijd hadden we dus al veel gezien, ook de bootjes in Pirates of the Caribbean vonden we erg leuk. Leuke fanfare die hun best deden en waar ik bijna met Ruud een dansje wilde doen, maar we hebben ons ingehouden…

IMG_1353

Tja en toen dus knorrende magen. Het eerste tegenkomende restaurantje had alleen Italiaans, tweede was echt restaurant en geen hamburgers en daar had IK net zo’n trek in, geen punt. Er kwamen nog genoeg eettentjes. Lees Teleton zijn verhaal er maar over na. Zo ging het echt. Maar gesmuld dat we hebben, en toch gezond hoor met al die sla, champignons en rauwkost. En ok ok, wat mayo en ketchup en grote….heel grote beker cola.

                                           IMG_1359 IMG_1360

Om 3uur hebben we beetje in de regen naar de parade gekeken, de regen viel alleen 10min voor tot 10min na de parade, maar wij stonden onder afdakje dus geen probleem. Daarna heeft het viertal zich gesplitst. Wij hadden 90dollar per kaartje betaald dus wilden iets meer rendement hebben. Dat is gelukt hoor. En zoals Teleton zijn wc praatje weer geplaatst heeft, wil ik ook een keertje weer een wc bordje plaatsen. Ik beloof niet dat er geen tweede komt hoor.

                                                                           IMG_1357

Tja, en bij zo’n wc bordje voelt iedereen zich toch een prinsesje. Samen verder dus, maar dan is het wel even wennen want dat kost veel meer tijd; iedere keer op plattegrond kijken, zijn we wel/niet goed, maar iedereen was zo lief ons te helpen en even later zaten we in de monorail, en gingen we de Fastpass van Peter Pan natuurlijk gebruiken. En met 6kaartjes zijn we dus 3x rondgevlogen….. en tenslotte nog de chocolademelk, helaas zonder de whipped cream, op terrasje genomen en toen werd het donker, ohoh wat een prachtig gezicht blijft dat toch. Alles al in kerstsfeer en de winkeltjes binnen ook, een genot om te kijken, maar nog niets gekocht. Dat gaat morgen wel gebeuren want plan is om eens naar een outlet te gaan. Jaja, wordt tijd hè. We hebben ook nog 50min in de rij gestaan om in de Space Ranger Spin te komen. Tjonge jonge, DAAR hadden we de Fastpass voor moeten hebben, want hier voelde het weer als wachten wachten wachten…..maar we hebben zo aan Robin en Matthew gedacht want dat vonden zij een van de leukste attracties toen we met elkaar waren, schieten in het heelal en punten scoren….. en Ruud vond het ook weer even helemaal geweldig en het wachten waard.

Toen vonden we het wel goed en zijn op ons gemak via de Mainstreet en de winkeltjes naar de uitgang gelopen. Nog geprobeerd zelf foto van verlichte kasteel te maken, maar het ook laten doen door de disneyfotograaf, maar hoe ik die te zien krijg ? Komt goed, alleen nu nog niet.

                                                          IMG_1375

Het was kwart over 7 en nu zaten er al mensen op de stoeprand klaar voor de lichtjes parade. Nee, dat duurde voor ons nog te lang; we zijn met de boot en het treintje naar de auto gegaan. Wat is het toch allemaal super geregeld hoor en duidelijk  aangegeven. Half 9 in de villa en na ons borreltje gingen we nu om half 11 pas naar bed. Jetlag overleven we aardig. ….Een heerlijke dag gehad die we niet snel meer vergeten.

 IMG_1378

In de villawijk komen er ook steeds meer prachtige kerstverlichtingen….dat blijft gek, in de 30 graden de kerstverlichting te zien.

5 opmerkingen:

Anita zei

Wat gezellig zo met z'n viertjes op stap, zeker met echte Disney kenners, leuk hoor. De foto's zijn ook leuk, mooi hoor die kerstsfeer.
Het verslag leest lekker weg en jullie genieten echt.
Veel plezier weer,
Anita

Ingrid en Michael zei

Wat een heerlijke dag in Disney. Fijn hoor, persoonlijke gidsen :-) wel knap dat jullie niks hebben gekocht in die leuke Disney winkeltjes. Zeker met alle kerst spullen. Maar komt misschien nog wel? In downtown Disney is tenslotte ook heel veel te koop ;-) Mooi dat die jetlag jullie niet al te veel last geeft!

Teleton zei

Ook leuk om te lezen dat jullie je zelfstandig ook prima redden in de Magische Wereld, waar alle paadjes op elkaar lijken, de parkeerplaats vele voetbalvelden groot is en sommige nieuwelingen gerust 3 rondjes met het trammetje maken....enne deze zogenaamde kenners hebben echt nog nooit van Space Ranger Spin gehoord. Wij zijn blijven hangen in The Country Bears......

Marja zei

Om in steil te blijven "Nou een sprookje zo'n dag" Wat ziet dat er leuk en gezellig uit.Ja die blauwe lucht..... hadden wij ook een beetje. Heerlijk om jullie avonturen te lezen. Ga zo door. Liefs Mar.

Marja en Tony zei

Wat gezellig dat zelfs bij de villa van de buren de kerstsfeer al helemaal tot leven komt...zal wel erg afsteken bij de kerstversiering hier in Nederland in de wijken!